Masajul Deep Tissue sau masajul țesutului profund, este un tip de masaj care vizează structurile de țesut mai profunde ale mușchilor și fasciilor, denumite și țesut conjunctiv. Masajul țesutului profund utilizează o presiunea în general, mai intensă. Este, de asemenea, un tip de masaj mai concentrat, deoarece terapeutul lucrează pentru a elibera tensiunea musculară cronică.

Țesutul conjunctiv reprezintă aproximativ jumătate din greutatea corpului nostru. El este cel care dă formă corpului, susține și conectează toate organele. Ca urmare a unui stil de viață sedentar, a leziunilor sau a traumelor, mușchii și fasciile se pot inflama, ceea ce duce la afectarea aportului de sânge și la fenomene distrofice.

Slăbirea unui mușchi duce la suprasolicitarea altor mușchi, ceea ce atrage noi probleme. Pentru menținerea activă a stării corpului, vă recomandăm insistent să includeți în rutina dumneavoastră vizitele la masaj.

Masajul Deep Tissue doare?

Masajul profund nu face rău, dar este posibil să-l simți un pic mai intens decât un masaj clasic. Trebuie să-i comunici terapeutului dacă presiunea este prea mare pentru tine. Întotdeauna terapeutele Baliss Spa încep cu o presiune mai redusă, apoi cresc presiunea pe măsură ce vă relaxați. Astfel nu veți simți durere și veți putea să vă relaxați profund.

Care este scopul masajului Deep Tissue?

Scopul principal al masajului Deep Tissue este de a trata tensiunea și durerea musculară profundă. Prin aplicarea presiunii directe asupra zonelor tensionate sau dureroase, masajul Deep Tissue ajută la relaxarea mușchilor și la eliberarea nodurilor sau aderențelor din țesutul conjunctiv.

Aceasta poate fi benefică în cazul durerilor musculare cronice, posturii incorecte, leziunilor sportive sau a altor afecțiuni care afectează sistemul musculo-scheletic.

Prin presiunile aplicate, Deep Tissue nu doar relaxează musculatura, ci restabilește circulația sangvină deficitară, restabilirea unui flux sangvin si limfatic eficient relaxând musculatura în profunzime.

Masajul Deep Tissue este dacă vreți, o alternativă (complementară) medicală la masajele terapeutice deja existente, fiind oferit de către un terapeut specializat, terapia având menirea de a acționa în profunzime musculara, înlăturând toate consecințele unui stil de viată caracterizat de stres si tensiune, generând si o revigorare emoțională. Putem percepe astfel terapia prin masaj Deep Tissue ca pe o alternative a detoxifierea emoționale.

Deci, masajul profund al țesuturilor este un instrument puternic pentru rezolvarea problemelor sistemului musculo-scheletic. Acesta este un efect nedureros, blând, care vizează restabilirea formei normale a țesuturilor conjunctive.

Cu ajutorul acestuia, se normalizează funcția întregului sistem musculo-scheletic ca un singur sistem, sunt eliminate supraîncărcările locale și sunt calmate durerile.

După procedură, clientul se simte calm, liniștit, starea de spirit îmbunătățită și un plus de energie. Sesiunile regulate vor îmbunătăți funcționarea organelor și vor întări sistemul imunitar.