Masajul Hot Stone utilizează pietre speciale de bazalt, care au capacitatea de a menține căldura un timp îndelungat datorită structurii sale poroase. Suprafața acestora este perfect lustruită fapt ce conferă o senzație plăcută la atingere.

Înainte de procedură, pietrele sunt pregătite și încălzite la o temperatură de 40-55 de grade. Alegerea pietrelor depinde direct de necesitățile clientului. Specialistul selectează pietre de anumită lungime, grosime și greutate pentru un confort maxim.

Procesul masajului Hot Stone poate fi împărțit în patru etape:
1. Acoperirea și masarea corpului cu uleiuri aromatice – acest lucru ajută la relaxare și pregătește corpul pentru procedură.

  1. Pietrele mici se plasează în zonele de activitate biologică intensă – în zona degetelor
  2. Plasarea pietrelor mari pe diferite zone alte corpului precum picioare, zona coloanei lombare, omoplați etc.
  3. Fiecare parte a corpului este masată individual cu pietrele calde prin mișcări de presiune, frecare și netezire.

Masajul se efectuează de jos în sus – de la picioare către gât. O caracteristică importantă a tehnicii de executare constă în faptul că intensitatea mișcărilor este mai mică la început, dar pe măsura avansării mișcările devin mai accentuate, iar presiunea crește. De asemenea, mișcările de masaj se efectuează de la mușchii mari ai corpului uman către mușchii mici. Acest fapt permite o relaxare mai rapidă și mai profundă.

Pentru cine este potrivit masajul Hot Stone?

Masajul cu pietre fierbinți este potrivit pentru persoanele care doresc să beneficieze de următoarele:

  • Relaxare profundă. Pietrele fierbinți ajută la eliberarea tensiunii musculare și la reducerea stresului acumulat în corp și minte.
  • Ameliorarea durerilor musculare. Căldura emanată de pietrele fierbinți contribuie la relaxarea mușchilor tensionați și poate ajuta la reducerea durerilor și disconfortului.
  • Stimularea circulației sanguine: Prin plasarea strategică a pietrelor pe diferite zone ale corpului, se poate îmbunătăți fluxul sanguin, ceea ce poate avea beneficii asupra stării generale de sănătate.
  • Reechilibrarea energetică: Se crede că masajul cu pietre fierbinți ajută la echilibrarea fluxului de energie din corp, promovând o stare de armonie și bunăstare.