Beneficiile pentru sănătate ale masajului thailandez au fost dovedite cu mii de ani în urmă prin practică și de numeroase studii efectuate de medici specialiști. Este una dintre cele mai profund dezvoltate și tradiționale metode de restabilire a forței, echilibrului mental și echilibrului fizic în țesuturi.

Ce oferă masajul thailandez?

Terapeuții masajului thailandez folosesc metode și tehnici concepute pentru un impact specific, bine dezvoltat și sigur:

  • Relaxează musculatura, ducând treptat la restabilirea fluxului sanguin normal;
  • Încălzește, contribuie la creșterea plasticității și pregătirea țesuturilor și ligamentelor pentru noi ascensiuni;
  • Are un impact asupra țesuturilor profunde prin mușchii antrenați;
  • Stimulează metabolismului limfatic, prin îndepărtarea depozitelor acumulate din țesuturi;
  • Restabilește echilibrul sistemului nervos, ameliorând stresul și durerile de cap.

Beneficiile masajului thailandez sunt rezultatul aplicării competente a unor metode de interacțiune între terapeut și client, fapt dovedit de-a lungul a mii de ani. Există o experiență uriașă în lucrul cu diferite părți ale corpului – efectul unui astfel de masaj este cel mai complet dacă terapeutul „se mișcă” treptat de la picioare la spatele capului.

Ce este masajul thailandez?

Masajul thailandez, cunoscut și sub numele de „masajul thai” sau „masajul tradițional thai”, este o formă veche de terapie manuală originară din Thailanda. Această tehnică de masaj se bazează pe principiile medicinei tradiționale thailandeze și combina elemente de presopunctură, întinderi, mobilizări articulare și tehnici de masaj.

Masajul este văzut ca o metodă de echilibrare și armonizare a energiei vitale din corpul uman. În Thailanda, masajul este practicat în mod tradițional în temple, fiind considerat un mod de îngrijire holistică pentru sănătatea și bunăstarea indivizilor.

Masajul thailandez implică o combinație de presiune, presopunctură și întinderi, utilizând palmele, degetele, pumnii, coatele și genunchii terapeutului. Terapeutul folosește mișcări ritmice, de presiune și întindere pentru a elibera tensiunea și blocajele din corp, pentru a stimula circulația sanguină și pentru a restabili echilibrul energetic.

Masajul thailandez se bazează pe conceptul de linii de energie, cunoscute sub numele de „sen” în limba thailandeză. Terapeutul utilizează presiunea de-a lungul acestor linii de energie pentru a debloca și a elibera fluxul de energie în corp. Acesta se aseamănă cu principiul folosit în acupunctură și alte sisteme de medicină tradițională orientală.

O caracteristică distinctivă a masajului thailandez este utilizarea tehnicilor de întindere și mobilizare a articulațiilor. Terapeutul folosește mișcări de întindere pasive, care combină presiunea și manipularea articulațiilor pentru a îmbunătăți flexibilitatea, pentru a relaxa mușchii și pentru a restabili mobilitatea.

Contraindicațiile comune ale masajului thailandez includ:

  • Probleme cardiace sau circulatorii
  • Afecțiuni dermatologice precum leziuni cutanate deschise, răni, eczeme severe sau alte afecțiuni dermatologice active, ar trebui să eviți masajul thailandez în zona afectată.
  • Fracturi sau leziuni recente
  • Stări de sănătate generale urâte